Početne informacijeStreličarski klub Sesvete osnovan je 2010. godine. 

Cilj djelovanja je razvitak streličarskog sporta, širenje sportske aktivnosti, aktivacija svih dobnih skupina u sport, poboljšanje zdravlja djece, mladih i obitelji.

Treninzi

U vrijeme proljetne i ljetne sezone, početkom ožujka do listopada odvijaju na prostoru koji se nalazi na području Sesveta, između naselja Kobiljaka, Budenca i Šašinovca (karta trening terena).


U preostalo vrijeme godine u jesenskom i zimskom razdoblju treninzi se odvijaju u OŠ Sesvetski Kraljevec i OŠ Iver.


O terminima treninga molimo da nas dodatno kontaktirate budući su podložni promjenama ovisno o vremenskim uvjetima, stupnju usvojenih streličarskih tehnika i drugih motoričkih vještina kao i razine na kojoj streličar nastupa.


Treninzi se izvode pod vodstvom educiranih trenera Hrvatskog streličarkog saveza u zvanju trenera streličarstva i stručnog specijalista kineziologije, kondicijskog trenera s nizom završenih specijaliziranih streličarskih seminara Hrvatskog streličarskog saveza, Svjetske streličarske federacije, specijaliziranih seminara kondicijske pripreme sportaša, seminare psihološke pripreme sportaša, te seminare motivacijskih trenerskih tehnika u sportu.Oprema za treniranje


Za početak treniranja dovoljna Vam je sportska oprema,  trenirka i sportska obuća. Gornji dijelovi odjeće trebaju biti što uži kako tetiva luka nebi zapinjala za nju kod gađanja. Polaznici s duljom kosom moraju imati povezanu kosu. 


Povremeno, ovisno o razini sportaša, izvode se razne kondicijske aktivnosti koje su pomoćne metode razvitka svih sportaša te tako i streličara.


Kod dolaska u Klub neko vrijeme koriste se lukovi, strijele i druga oprema u vlasništvu kluba.


Informacije o kupnji adekvatne opreme za pojedinog streličara dobit ćete pravovremeno nakon dovoljne razine usvojenosti pojedinih tehnika. Preporučamo da opremu ne kupujete bez savjeta stručne osobe u  klubu jer je vrlo često izbor pogrešan.

Od 09. do 11. siječnja 2017. u suradnji s Školskim športskim savezom Zagreba održali smo prezentacije i aktivnosti za djecu  polaznike škola Zagreba. U tri dana aktivnosti sudjelovalo je više od 40 - tero djece s cijelog područja grada. Hvala svim sudionicima i članovima kluba Sesvete na pomoći, lijepom druženju i prezentaciji sporta s kojim se bave.

Također planiramo izvedbu programa "Odmorko" i za vrijeme ljketnih školskih praznika.

Created by strelicarstvosesvete